Hygiene indendørs

LÆR DIN KANIN AT BRUGE BAKKE INDENDØRS

 

 

Mange har hørt, at man kan gøre en kanin renlig, men hvordan er det store spørgsmål.

 

Her er 2 gode bud fra nogen, der har prøvet det. Og det er absolut muligt. Kaniner bruger nemlig samme sted altid til at tisse og besørge.

 

 

Renlighed

Jeg fik min kanin hjem, da han var otte uger gammel.Der begyndte jeg at præsentere ham for kattebakken, da han var faldet til.

I kattebakken har jeg alm. savsmuld, så han ved, at når han mærker eller lugter, han står på savsmuld, er det der, man kan tisse osv.

 

Der skete selvfølgelig nogle uheld i starten hvor han fik tisset andre steder.Hver gang han havde tisset satte jeg ham i kattebakken. Hver gang.

 

Hans afføring, der blev lagt andre steder end i buret og kattebakken, lagde jeg i bakken, så han lugtede hver gang sin egen afføring, når han hoppede i bakken.

 

De fleste kaniner vil helst have et bestemt sted at tisse og gøde, så på den måde vænnede han sig til, at det sted blev bakken, når han er ude.

 

Man skal være sikker på, når man starter med bakketræningen, at bakken ikke senere bliver flyttet til et nyt sted. Kaninen har programmeret ind i hjernen, at det er der, den må. Har man flyttet bakken til et nyt sted, og hvis den er trængende, kan det være, den ignorer, at bakken ikke er der men ved, at det er stedet, den godt må.

Min kanin er nu otte måneder gammel, og der gik ca. to uger, til han lærte det med bakken helt. Men det er jo også en god alder at lærer dem det på, når de stadig er små.

Han har kun en bakke i huset, som han hele tiden kan komme til, når han er ude, og som han bruger flittigt.

Min kanin er ude i hele huset, så længe jeg er hjemme, så han er kun i bur de timer, jeg er væk og så om natten.

Hilsen Tine J.

 

 

 

Renlighed

 

Apropos renlighed lader vi altid kaninen være lukket inde og kun blive taget ud de første par dage. Hvis de skyder med kugler, skynder vi os at feje dem op og putte dem i deres bakke i buret, og så skal de kun have et par timer ude eller sådan et par gange om dagen. I de timer de er ude, skal de et smut i buret hvert 10. – 15. min i 10 minutters tid, for at kunne tisse i buret. De skal kun have et rum at være i, uden for mange "forhindringer", som de kan gemme sig under.

 

De første par dage skal man lige holde øje med, hvor kaninen laver kugler og tisser i buret, og når man skifter buret første gang, sætter man bakken, hvor der er mest væde i bundlaget.

 

De efterfølgende dage skal de have mere plads og mere tid ude, når de kan magte et rum, kan man give dem mulighed for at komme i det næste rum, og se om man kan gentage succesen, hvis ikke må man tage dem tilbage i det første rum og vente et par dage, før man prøver igen.

 

Hvis de tisser udenfor buret, stiller vi altid en lille kattebakke med miljøstrø, som de også har i buret. Og man kan så langsomt flytte bakken tættere på buret. 10 – 20 cm et par gange om dagen... efter et par dage lukker vi frontlågen op, så kaninen selv kan hoppe ud, og efter en uges tid er de fortrolige med selv at hoppe ud og ind for at tisse og spise, og efter nogle uger er de faktisk næsten renlige. De kan nemlig stadig "tabe" kugler, når de badutter eller løber stærkt, men de er jo nemme lige at feje op med en lille kost :-)

 

Og som altid er det meget vigtigt ikke at skælde ud på kaninen, hvis den tisser i sofaen... Så må man bare gøre rent efter den. Det er som regel, fordi den har været for længe ude og ikke kan nå at komme ned i buret.

 

Vi begynder at gøre dem tamme og renlige fra første dag.

 

Vores stuekaniner er alle steder undtagen soveværelset. Vi gider nemlig ikke have "uheld" dybt inde under sengen. Men vi har også kun en lejlighed på 50 m2.

 

Med venlig hilsen

Signe

 

Copyright @ All Rights Reserved